Hyvää palautetta puunistutuspäivästä

UPM:n ja ENO-verkkokoulun järjestämä puunistutuspäivä 22.5. sai hyvää palautetta tapahtumaan osallistuneilta. UPM istutti koululaisten kanssa puita Suomessa kolmella paikkakunnalla: Joensuussa, Jyväskylässä ja Janakkalassa. Oppilaat saivat tietoiskut myös metsänhoidosta, metsäluonnosta ja UPM:n tuotteista.

”Olemme saaneet jokaiselta paikkakunnalta erinomaista palautetta niin opettajilta kuin ENO-verkkokoulultakin. Tilaisuudet oli toteutettu ammattitaidolla. Opettajat haluaisivat tämäntyyppistä metsätoimintaa pakolliseksi osaksi opetussuunnitelmia. Kansainvälisesti UPM tulee näkymään ENO-verkkokoulun sivuilla, jonne laaditaan myös UPM Forest Life –opiskelusovellus”, kertoo Suomen puunistutuspäivää koordinoinut UPM Metsän ympäristöpäällikkö Timo Lehesvirta.

”Puunistutus on konkreettinen tapa tuoda metsä lähelle koululaisia ja edistää ympäristökasvatusta. Puunistutusteemaan on luvassa jatkoa. Onnistuneen pilottitapahtuman jälkeen on hyvä mennä eteenpäin ja neuvotella jatkosta ENO-koulun kanssa”, Lehesvirta sanoo.

Puun istutukseen liittyviä kansainvälisiä näkökulmia ovat muun muassa luonnon monimuotoisuuden turvaaminen, ilmastonmuutoksen ehkäisy sekä eroosio- ja tulvariskien välttäminen. Suomen lisäksi UPM:lla järjesti puunistutustapahtumia Kiinassa, Isossa-Britanniassa, USA:ssa ja Venäjällä. ENO:n puunistutustapahtumiin osallistui ympäri maailmaa 2000 koulua 100 maassa.