Euroopan unionin komissio hyväksyi UPM-Kymmenen Haindl-kaupan

Euroopan unionin komissio on tänään hyväksynyt yrityskaupan, jolla UPM-Kymmene ostaa G. Haindl'sche Papierfabriken KGaA:n. Kahden paperitehtaan myynti Norske Skogille on myös hyväksytty. Yrityskaupat pyritään saattamaan lopullisesti päätökseen vielä tämän kuukauden aikana.

Neljä ostettavaa tehdasta sijaitsevat Augsburgissa, Schongaussa ja Schwedtissa Saksassa sekä Steyrermühlissä Itävallassa. Norske Skog ostaa kaksi paperitehdasta,Walsumin ja Parencon.

"Hyväksymisprosessi sujui odotusten mukaisesti ja yrityskaupan markkinavaikutukset on nyt selvitetty perusteellisesti. UPM-Kymmene ja Haindl täydentävät erinomaisesti toisiaan sekä tuotevalikoimaltaan että maantieteellisesti. Haindlin tehokkaat tuotantolaitokset ja ammattitaitoinen henkilöstö vahvistavat entisestään UPM-Kymmenen asemaa johtavana sanoma- ja aikakauslehtipaperin toimittajana", UPM-Kymmenen toimitusjohtaja Juha Niemelä toteaa.

Kaupan jälkeen UPM-Kymmenen ja Haindlin neljän paperitehtaan yhteenlaskettu vuosiliikevaihto on yli 11 miljardia euroa ja henkilöstön määrä yli 36 000 henkilöä. UPM-Kymmenen paperintuotantokapasiteetti nousee 11,6 miljoonaan tonniin.


Lisätietoja antavat:
Toimitusjohtaja Juha Niemelä, puh. 0204 15 0001
Sijoittajasuhdejohtaja Olavi Kauppila, puh. 0204 15 0658


UPM-Kymmene Oyj
Konserniviestintä
21.11.2001