Euroopan komissio hyväksyi UPM:n Myllykoski-kaupan

(UPM, Helsinki, 13.7.2011 klo 13.30) – Euroopan komissio on tänään hyväksynyt ehdoitta yrityskaupan, jossa UPM-Kymmene Oyj ostaa Myllykoski Oyj:n ja Rhein Papier GmbH:n ("Myllykoski").  UPM on näin saanut kaikki vaaditut viranomaishyväksynnät yrityskaupalle. Kauppa pyritään saamaan lopullisesti päätökseen heinä-elokuun vaihteessa. Yhtiöt julkistivat kaupan 21. joulukuuta 2010.

 ”Olemme erittäin tyytyväisiä komission myönteiseen päätökseen. Hyväksymisprosessi eteni odotetusti ja viranomaiset selvittivät yrityskaupan vaikutukset markkinoihin perusteellisesti. Kaupan hyväksyminen merkitsee, että Euroopan paperiteollisuudella on entistä paremmat kilpailuedellytykset nopeasti muuttuvassa mediakentässä ja kilpailtaessa alan globaalien toimijoiden kanssa, sanoo UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

Myllykoski Oyj ja Rhein Papier GmbH muodostuvat seitsemästä painopaperitehtaasta Saksassa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Niiden yhteenlaskettu vuosittainen tuotantokapasiteetti on 2,8 miljoonaa tonnia. Kauppaan sisältyi lisäksi Myllykoski Oyj:n omistama 0,8 % energiayhtiö Pohjolan Voima Oy:stä. Liiketoimintojen yritysarvo on noin 900 miljoonaa euroa.

Edellyttäen, että kauppa saadaan päätökseen ennen 3. elokuuta 2011, UPM julkaisee osavuosikatsauksensa yhteydessä proforma-tiedot yrityskaupan taloudellisista vaikutuksista.

Lisätietoja antaa:

Lakiasiainjohtaja Juha Mäkelä, UPM, puh. 0204 15 0407

UPM , Viestintä
Media Desk, puh. 040 588 3284
media@upm.com

Joulukuussa julkaistut aineistot kaupasta ovat saatavilla internetsivuilla osoitteessa www.upm.fi > Media > Pressikansiot > Liiketoiminnot > Paperi.

 

Toimituksille tiedoksi

UPM

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa uutta, kestävää ja innovaatiovetoista tulevaisuutta. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ovat kierrätettäviä. Yhtiön liiketoiminta jakaantuu kolmeen ryhmään: Energia ja sellu, Paperi sekä Tekniset materiaalit. UPM:n palveluksessa on noin 22 000 henkilöä ja yhtiöllä on tuotantolaitoksia 16 maassa. Liikevaihto vuonna 2010 oli 8,9 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM - The Biofore Company - www.upm.fi

Myllykoski

Myllykoski on perheomistuksessa oleva kansainvälinen paperiteollisuusyhtiö ja yksi maailman johtavista painopapereiden tuottajista. Yhtiö valmistaa päällystämättömiä ja päällystettyjä painopapereita sekä sanomalehtipaperia.

Myllykosken ja Rhein Papierin yhteensä seitsemän paperitehtaan vuosittainen paperintuotantokapasiteetti on 2,8 miljoonaa tonnia. Tehtaat sijaitsevat Albbruckissa, Ettringenissä, Hürthissä ja Plattlingissa (kaksi tehdasta) Saksassa, Kouvolassa sekä Madisonissa Yhdysvalloissa. Henkilöstöä Myllykosken palveluksessa on noin 2 500, joista noin 1 900 Saksassa.