UPM Biocomposites

UPM Biocomposites liiketoimintaan kuuluvat UPM ProFi ulkotuotteet rakentamiseen ja UPM Formi granulaatit ruiskuvalu- ja ekstruusiotuotantoon. UPM ProFi ja UPM Formi komposiiteissa yhdistyvät luonnonkuitujen ja muovin parhaat ominaisuudet. Niiden pääraaka-aineena ovat selluloosakuidut ja polymeerit, jotka voivat olla joko neitseellisiä tai kierrätettyjä.

Lue lisää liiketoiminnastamme

UPM ProFin pääraaka-aine on UPM:n tarralaminaattivalmistuksesta yli jäävä paperi ja muovi. UPM Formi valmistetaan puhtaista polymeereista ja sertifioidusta sellusta. 

Komposiiteille on luotu uusia ominaisuuksia innovatiivisella materiaalitekniikalla. Molemmat ympäristöä säästävät komposiitit pohjautuvat UPM:n omaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen. 

UPM Biocomposites -liiketoiminta kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy korkealaatuisia komposiittituotteita rakentamisen ulkokäyttökohteisiin sekä granulaatteja teollisiin ja kuluttajatuotteisiin. UPM Biocomposites -tehtaat sijaitsevat Suomessa ja Saksassa.


​UPM Biocomposites lukuina

1m² UPM ProFi Deck -terassilankkua sisältää


10kg tarrajätettä

UPM Formi -komposiitin hiilijalanjälki, verrattuna öljypohjaisiin tuotteisiin


-50%

Komposiitit ovat


100% kierrätettäviä


Komposiittituotteitamme:

  • UPM:n biokomposiitit yhdistävät luonnonkuidut ja muovin.

  • UPM ProFi -tuotteita käytetään terassijärjestelmissä ja muissa ulkokohteissa.  UPM ProFi Deck -terassivalikoima tuo modernia raikkautta ulkotiloihin. UPM ProFi Piazza muistuttaa ulkonäöltään lehtipuulautaa ja on erittäin helppohoitoinen terassi.

  • Helppohoitoiset UPM ProFi -terassijärjestelmät suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.

  • Muita tuotteita ovat UPM ProFi Floor -laatta, UPM ProFi Fence -aitaelementti ja UPM ProFi Facade -ulkoverhouspaneeli.

  • UPM Formi -komposiitilla voidaan korvata muovi monissa sovelluksissa, kuten kalusteissa ja kuluttajaelektroniikassa. UPM Formi valmistetaan sellukuidusta ja muovista. Biokomposiitissa noin puolet muovista korvataan sellukuidulla.


design rakennus

UPM ProFi design-yhteistyö

UPM ProFi -komposiittimateriaali on inspiroinut maineikkaita arkkitehteja ja suunnittelijoita kaikkialla maailmassa.
terassi

UPM ProFi -terassituotteet

Helppohoitoiset UPM ProFi -terassijärjestelmät on suunniteltu sekä kauniiksi että kestäviksi. Kaikkien tuotteiden valmistuksessa käytetään patentoitua komposiittiteknologiaa.
YouTube thumbnail

UPM ProFi sosiaalisessa mediassa

Seuraa UPM ProFi -uutisia sosiaalisessa mediassa: Twitter, YouTube, Flickr and Pinterest.